Tverrfaglig opplegg

Hadde time til tverrfaglig opplegg hos NIMI idag.

Du vet når man har kroniske plager så skal alle som ikke kjenner til situasjonen din,symptomer og symptomhistorikk, utredninger og behandlinger du har vært igjennom, fortelle deg hva du må gjøre for å bli bedre. Dette er gjerne råd de tilfeldigvis har lest i et eller annet blad eller nettside. De har gjerne kun en vag forståelse av hvilke plager du har men trekker selv tråder til det den artikkelen eller tv-episoden handlet om.

I mitt tilfelle skjer dette til og med i familien. Blir fulgt opp av fastlege i forhold til smertene mine. Foreldre ville sende meg på dette opplegget fordi de synes at alle som har ryggsmerter skal gå til fysioterapi. Forklarte flere ganger at jeg synes at det var en dårlig idé, at det var dyrt i forhold til det potensielle utbyttet og at jeg kunne gå til en offentlig fysioterapeut med avtale.

Hadde håpet på litt mer utbytte, men det gikk ganske dårlig. Klarer ikke å snakke med leger og selgere. Har store problemer med det. Er ikke helt stille, men ja, store kommunikasjonsvansker med dem.

Ble anbefalt PT timer til slutt. Årsaken var at de mente at man på den måten skifter fokus fra at man har en sykdom som må behandles, som de tydeligvis hadde bestemt seg for at jeg hadde fokus på.

Blir litt sliten av at leger møter pasienter med plager de ikke umiddelbart forstår årsaken til med å anta at de må ha en psykisk årsak og å gjøre en drøssevis av antakelser om pasientens subjektive følelsesliv som de ikke sjekker ut. Kanskje er årsaken til at de gjør det at de tenker at de påstandene ikke kan falsifiseres av andre leger? Pasienten kan jo si at de ikke føler det slik til neste lege, men det betyr jo ikke at de ikke sa det i forrige time og virker lite troverdig. Burde ha tatt opp samtalen..

Ble også fortalt at det at jeg hadde konstante smerter i midtre del av ryggen som bare hadde blitt verre i løpet av 1.5 og som hemmer konsentrasjon og forstyrrer søvn ikke trenger å bety at det er noe feil. Kan ikke si noe annet enn at det er unormalt og subjektivt sterkt plagsomt, hvilket etter min bok betyr at det er noe feil, altså ikke slik man skal ha det.

Føler at jeg klarer trening på egenhånd egentlig. Har ganske lang erfaring med styrketrening fra tidligere. Tok ingen tester annet enn klinisk undersøkelse. Ikke legen heller. Planla ingen tester. Informerte ikke om muliget for injeksjonsbehandling som de tilbyr ved ryggsmerter.

Jeg har allerede vært hos psykologspesialist som har utelukket alle somatoforme lidelser. Dette ble jeg ikke spurt om.

Da jeg sa at det var blitt funnet områder som lyste opp på SPECT-CT så trodde de at det var en undersøkelse av bukspyttkjertelen jeg tok. Klarte ikke å si ifra at det egentlig var en undersøkelse av skjelettet. Misfornøyd med det. Burde ha sagt ifra. Der og da tenkte jeg bare at det ikke gjorde noen forskjell. Altså at det ikke ville gi dem noen diagnostiske hint. Dumt. Burde ha utsatt timen til dette svaret lå klart.

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.