Time Oslofjordklinikken

Hadde satt opp time på Oslofjordklinikken i Sandvika i utgangspunktet for å få en vurdering av uklare svar på SPECT-CT bilder. Hadde selv sett noe på CT og MR på samme sted som det ble kommentert økt opptak på SPECT-CT og ønsket en forklaring. Hadde blitt anbefalt å ta nye bilder og hadde blitt informert om at NAF PET var mer sensitiv, slik at det jeg tenkte kunne være hensiktsmessig, ut i fra anbefalinger og kunnskap jeg hadde fått fra leger, var å få en henvisning til en ny undersøkelse for å se om det fremdeles var økt opptak på de stedene.

Jeg hadde i de siste månedene hatt noe nummenhet på venstre side av intimområdet, i tillegg til seksuelle forandringer og menstruasjonsendringer. Trykk på pudendal nerven kan gi nummenhet intimområdet. Jeg har lesjoner på lumbal og sakralkolumna. Pudendalnerven har en kobling med nervene som kommer utifra S2-S4, hadde jeg blitt fortalt. Det er noen andre nerver som gir følelse til nærliggende områder som lysken og mons pubis og jeg mener å ha lest at det kan være noe individuelle forskjeller i forhold til hvor nervene ligger i bekkenet. Jeg går også ut ifra at det ikke er helt uvanlig at det kan være litt vanskelig å kjenne helt presist avgrensningen til nummenheten. Jeg skal opereres for en cyste på venstre skjedevegg og jeg ønsket å utelukke andre årsaker til nummenheten og de funksjonelle forandringene i forkant. Tenkte derfor at det var lurt å sjekke om disse lesjonene hadde vokst siden de ble avbildet for ett år siden.

Møtte en lege som het noe med Nils, tror jeg.

Legen ga ikke noe rom for meg å stille de spørsmålene jeg hadde bestilt time for. Han begynte med en gang med det han mente at han skulle bruke undersøkelsen på som innebar en rekke standard øvelser, utført rimelig upresist ( i tillegg til at disse kliniske undersøkelse selv ved veldig god innsats fra legens side ikke vil gi særlig presise svar på grunn av MANGE ‘confounding factors’, at det er stor mulighet for misforståelse mellom lege og pasient og at det er individuelle forskjeller mellom anatomien og bevegelsesmønstrene til hver enkelt person som kan gjøre det vanskelig å vite om man har påvirket det området man forsøker å påvirke med en bestemt øvelse), som han brukte til å utelukke de mest vanlige tilstandene som gir smerter i nakke og rygg som han kunne opere. Disse testene skal absolutt ikke brukes til å utelukke noe som helst, men kun til å forsterke en mistanke OG de skal utføres med stor nøyaktighet og presisjon og med god dialog med pasient, slik at man er sikrer seg i større grad mot misforståelser. Han sjekket meg altså for prolaps i nakke og korsrygg. Etter dette så mente han at undersøkelsen var over og at han hadde gjort jobben sin, fordi han mente å ha utelukket prolaps i nakke og korsrygg, som er noen av de få tingene han kan operere. Jeg hadde absolutt ingenging mistanke om prolaps i nakke eller korsrygg slik at dette ga meg ingen ytterligere innsikt i min sykdom. Det var ikke anledning til å snakke om noe annet og han tok nesten 3000 kroner for dette elendige arbeidet.

Han klarte også å si at selv om han ikke klarte å forstå årsaken til plagene mine eller diagnostisere de, og plagene mine er statistisk sett høyst uvanlige (sterke, konstante smerter i midtre del av rygg i over 2 år), så var han sikker på at årsaken var noe banalt (altså noe svært vanlig og enkelt å diagnostisere).

Han klarte også å si at jeg måtte snakke med psykolog fordi sterke smerter kan bli mye lettere ved å prate om de. Dette finnes det ingen forskning som støtter, at samtaler hjelper for konstante, sterke smerter i midtre delen av ryggen som har vedvart i 2 år. Man bruker heldigvis ikke samtaleterapi istedenfor anestesi ved kirurgi og det er en grunn til det. Det finnes ikke nok forskning til å si at meditasjon eller mindfullness, terapi, samtaler, distraksjon, TENS eller andre alternative behandlinger lindrer signifikant sterke smerter. Han spurte meg heller ikke om dette har vært forsøkt fra før, hvilket det har og uten effekt.

Han forsøkte også å fortelle meg at det at jeg ikke studerte var feil. Da jeg studerte så sa de at det var feil. Det har ingen sammenheng. Det er ingen forskning som viser at folk med sterke, konstante smerter i midtre delen av ryggen som har vart i over 2 år blir bedre av å studere. Det finnes heller ingen grunn, som meg kjent, med basis i medisinsk forståelse av smerter, bevegelsesapparatet og generell sykdomslære, til å tro at slike smerter sannsynligvis vil bli bedre ved å studere.

Opplevde han som veldig fordomsfull, korttenkt og lite lyttende. Han hadde allerede bestemt seg for at han ikke ønsket å tilby meg noe hjelp og lukket øyne og øre for alt som kunne tilsi at noe annet var mulig.

Nå må jeg gå til noen andre for å ta opp det samme problemet og be om henvisning til ny bildeundersøkelse for avklaring av ulike svar på bildeundersøkelser.

For ikke så lenge siden måtte jeg gå til 5 ulike leger for å klare å følge opp anbefalingen jeg hadde fått fra både hudlege og dermatologisk sykepleier. Dette fordi 2 av de var feilinformert angående om de hadde mulighet til å henvise eller ikke, den tredje ønsket ikke å skrive ut fordi han ikke var fastlege (på tross av at tretinoin krem har svært få kontraindikasjoner og jeg hadde med epikrise fra både hudlege og dermatologisk sykepleier) og de siste to mente at de visste bedre enn hudlegen og at jeg ikke skulle bruke det.  5 bortkastede legesamtaler for å følge opp et enkelt råd fra ikke bare en, men to kunnskapsrike spesialister, bare fordi de ikke hadde nok kompetanse selv og ikke viste noen tillitt til det jeg sa. Resultatet var at jeg brukte feil behandling i flere måneder frem til jeg fikk kremen.

Denne legekonsultasjonen var noe av det samme. Bortkastet tid og han satt seg ikke inn i problemstillingen jeg kom dit for. Spurte meg aldri hvorfor jeg bestilte time. Det er da normalt at pasientene har noen tanker om hva de kan få ut av konsultasjonen. Nå må jeg gå til noen andre bare for å ta opp akkurat det samme. Helvete.

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.