Time manuellterapeut Nimi.

Time manuellterapeut Nimi.

Kritikk:

  • Snakket veldig svevende. Lite konkret og logisk. Litt vanskelig for meg å vurdere og svare på det han sa ettersom det ikke var noen tydelige argumenter, meninger eller begrunnelser som jeg kunne svare på. Minnet litt på en amerikansk motivasjonssamtale for å bli rik og suksessfull raskt. Hadde en oppskrift for å lykkes. Troen var det viktigste. Veldig mye generaliseringer og ubegrunnede forutantakelser. Til en viss grad er jeg enig med at man må gjøre behandlingen for at den kan kunne ha effekt, men man kan faktisk gjøre den uten å ‘tro’. Man må kanskje ha håp for å oppsøke behandlinger, men jeg føler at håp er noe annet enn tro. Jeg kan umuligens tenke meg at det er bra å begynne å tenke at ting som er usannsylige er sannsynlige og vice versa, som det nesten virket som at han siktet til. Dette grenser mot magisk tenkning som ved en psykotisk lidelse. Håpe kan jeg gjøre.

 

  • Han sa mye om medisinske historikk som han ikke har kjennskap til. Stilte meg ingen spørsmål om historikken min. Mente å kunne si med sikkerhet at jeg ikke kunne ha en rekke (over 100 000) diagnoser som man absolutt ikke kan utelukke hos meg. Overrasket over at han uttalte seg om så mye uten mer kunnskap om historikken min. Uansett så stemmer dette absolutt ikke. Det finnes mange sykdommer som man ikke kan bekrefte før ved autopsi, enkelte ikke engang da. De er rene kliniske diagnoser.

 

  • Snakket om sentral sensitivisering, som ikke er noe som kan skape smerter ut i fra ingenting, men forverre dem, og at dette var det eneste som ikke kan finnes ved de prøvene jeg har gjort. Det kjennetegnes ved at gjentatt eksponering for en smertefull stimuli gir økt følsomhet og mer smerte av samme stimuli. Jeg mente å si at sentral sentivisering ikke er noe som kunne skape smerter, slik at det uansett ikke forklarte helt min situasjon, da jeg aldri fikk noen diagnose på smertene da de plutselig dukket opp i utgangspunktet og det var ikke smerter som hadde en åpenbar forklaring. Jeg sa istedenfor at jeg hadde hørt det mest etter skader, men jeg mente egentlig bare en opprinelig årsak til nociceptive smerter (vevskade i bred forstand av ordet). Uansett så forsto han ikke helt hva jeg mente og begynte å snakke om at folk som får smerter etter en skade er et mindre antall enn de som får det ved kroniske smerter. Hyperalgesi er et annet kjent, dog høyst uvanlig, fenomen ved enkelte langvarige smertetilstander og enkelte typer medisiner, men det gir vanligvis økt følsomhet for smerter og ikke spontane smerter. Ved opiat indusert hyperalgesi så er det gjerne snakk om andre smerter enn de man begynte på medisinene for. Jeg har nedsatt følsomhet for berøring på ryggen. Fikk brannskade etter 4 dagers bruk av varmeflaske. Det er mulig at jeg har sentral sensitivisering, men det er ikke noe særlig som tyder på det. Jeg ville forvente en tilstand som var preget av forverring av smertene ved ting som normalt ikke vil gi smerter eller mer smerter enn forventet etter stimuli f.eks trening. Det skjer ikke i mitt tilfelle. Smertene mine er rimelig kontinuerlige og konstante. De har blitt noe verre i perioder, men dette har ikke hatt noen relasjon til aktiviteter i hverdagen.

 

  • Spøkte mye
  • Virket ikke som at han ville være interessert i å samarbeide med andre spesialister i teamet mitt.
  • Sa at jeg burde slutte med smertestillende uten indikasjon for det.
  • Prøvde å presse på meg følelser og tanker jeg ikke hadde, fordi ‘alle må ha det’. Deretter kom konklusjonen at det viktigste var å jobbe med disse tankene og følelse. Ettersom jeg ikke har de tankene og følelsene så er det altså ikke noe å jobbe med og den største delen av det han planla er derfor helt unødvendig/overflødig.
  • Jeg sa at jeg allerede gikk til en fysioterapeut som fulgte meg opp i forhold til styrketrening og at jeg lette etter noe jeg kunne gjøre i tillegg til det. Helt spesifikt så hadde jeg sett for meg massasje, bare fordi jeg synes at det kan hjelpe bittelitt for muskelsmerter som jeg av og til får i tillegg til de smertene som jeg har hele tiden og som plager meg mest. Det er greit å behandle alt det man kan behandle og gjøre alt som hjelper litt. Dette virker det ikke som at han ville bli med på. Han fokuserte på styrketrening han også. Synes ikke det er heldig at jeg gjør det samme på to ulike steder med ulike terapeuter mtp å følge opp progresjonen og slikt. I tillegg er det litt unødvendig.

 

Positivt:

  • Han var forholdsvis hyggelig.

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.